Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi , Molümer | Su Yalıtımı | Boya | Beton Katkıları | Hazır Renkli Sıva , SepetSEPETİNİZ
Sepetinizde ürün yok
SEPETİNİZ
Sepetinizde ürün yok

Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi


Yayın Tarihi: 26.12.2020 18:03 Güncellenme Tarihi: 06.07.2022 10:18
HABERLER
Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi

Siz müşterilerimize daha hizmet verebilmek adına COVID-19 SALGIN YÖNETİMİ VE ÇALIŞMA REHBERİ oluşturarak önlemlerimizi arttırdık. desteğiniz için teşekkür ederiz.


İş Yerinde Personeli Korumaya Yönelik Önlemler
» Personelin COVID-19’un bulaşma yolları ve korunma önlemleri hususunda bilgilenmesi sağlanmalıdır.
» Ateş, öksürük, burun akıntısı, nefes darlığı gibi belirtileri olan, COVID-19 vakası veya temaslısı personel çalıştırılmamalıdır
» Personel çalışırken ateş, öksürük, burun akıntısı, nefes darlığı gibi belirtiler gelişirse, tıbbi maske takılı olarak sağlık kurumuna yönlendirilmelidir.
» Müşteri departmanı ve atölyede çalışacak personelin çalışma yerleri sabit 248 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI
olmalıdır.
» Fokometre ve pupillametre veya odaklama terminali kullanımı ve gözlük çerçevesi deneme işlemleri ile ilgili inceleme süresi olabildiğince kısa
tutulmalıdır.
» Personelin tümü kuralına uygun maske takmalı, maske nemlendikçe ya da kirlendikçe değiştirilmelidir. Yeni maske takılırken ve sonrasında el antiseptiği kullanılmalıdır.
» Fokometre ve pupillametre kullanılması durumunda müşteri ile 1 metreden yakın mesafe olabileceğinden tıbbi maske, yüz koruyucu veya koruyucu gözlük kullanılmalıdır.
» Personelin el hijyenine dikkat etmesi sağlanmalıdır. El hijyenini sağlamak için, eller en az 20 saniye boyunca su ve sabunla yıkanmalı, su ve sabunun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiği kullanılmalıdır. Antiseptik
içeren sabun kullanmaya gerek yoktur, normal sabun yeterlidir.
» Personel müşterilerle aynı ürünlere dokunacağı için her müşteriden sonra ellerini temizlemelidir.
» Göz ile ilgili muayeneler sırasında optisyenler her hasta için tek kullanımlık steril olmayan eldiven giymelidir. Eldiven giymeden önce ve işlem sonrası eldiven çıkartılmasını takiben eller 20 saniye su ve sabunla yıkanmalı ya
da alkol bazlı el antiseptiği kullanılmalıdır. Aynı eldiven ile diğer bir işleme geçilmemeli ve çevreye dokunulmamalıdır. Her hastadan sonra eldivenler çıkarılmalı ve kapaklı çöp kutusu/çöp torbasına atılmalıdır.
» Personel dinlenme alanlarında en az 1 metrelik sosyal mesafeyi korumalı ve maske takmayı sürdürmelidir. Yemek yerken ya da su/çay/kahve içilirken, maske çıkarılacağı için bunun yapıldığı kapalı alanda aynı anda birden
fazla kişinin olmaması sağlanmalıdır. Bu alanların sık sık havalandırılması sağlanmalıdır.

Müşterilere Yönelik Önlemler
» Müşterilerin iş yerinin girişinde görünür bir yere asılmış olan ve içeride uyulması beklenen kuralları açıklayan bilgilendirmeyi okuması sağlanmalıdır.
» Ateş, öksürük, burun akıntısı, nefes darlığı gibi belirtileri olan müşteriler bu iş yerine alınmamalıdır.
» Müşteriler, diğer müşteriler ve çalışanlar ile aralarında sosyal mesafeyi COVID-19 | SALGIN YÖNETİMİ VE ÇALIŞMA REHBERİ 249 sağlamaları hususunda uyarılmalıdır.
» Müşterilerin maske takarak bu iş yerlerine girmesi sağlanmalıdır. Girişte maskesi olmayanlar için maske bulundurulmalıdır.
» Müşteri iş yerine girdiğinde alkol bazlı el antiseptiği veya en az 70’lik alkol içeren kolonya kullanmalıdır.
» Müşteriler, iş yeri içinde mecbur kalmadıkça yüzeylere dokunmamalıdır. Dokunulduğunda el antiseptiği kullanılmalıdır.
» Müşteriler tarafından denenen gözlük çerçeveleri yerine konulmadan önce 70 alkol ile dezenfekte edilmelidir. Müşterilerin dokunduğu ayna ve diğer yüzeyler de 70 alkol ile dezenfekte edilmelidir.
» Müşteriler iş yeri içinde mümkün olduğu kadar kısa süre kalmalıdır.
» Müşterilere içecek ikramı yapılmamalıdır.

Çalışma Sürecine Yönelik Önlemler
» Maskesiz ve maskeyi uygun şekilde kullanmayan (burun ve ağız kapalı şekilde) müşteriler içeri alınmamalıdır.
» Personel ve müşteri dahil 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde içeriye müşteri alınmalıdır. Bu kurala göre iş yeri kapasite bilgisi kapıya asılmalıdır.
» Randevulu sistemle çalışılması teşvik edilmelidir.
» Sosyal mesafe kurallarına (en az 1 metre, 3-4 adım) uyulmalı, sıra beklenmesi gereken her yerde (iç ve dış mekan dahil) mesafeler yer işaretleriyle belirlenmelidir.
» Müşterilerden işyerine tek başlarına girmeleri istenmelidir. Eşlik eden diğer kişiler dışarıda kalmalıdır.
» Fokometre ve pupilemetre kullanılması sırasında, eller çapraz bulaşmayı önlemek amacıyla çevreye dokunmadan cihazda sabit kalmalıdır. Mümkünse her hasta işleminde aletlerin elle tutulan kısımlarına tek kullanımlık kılıf
takılmalı, takılamadığı durumlarda her hastadan sonra cihazın, üretici firma önerilerine göre temizlik ve dezenfeksiyonu sağlanmalıdır.
» Müşterilere ürün tanıtımında kullanılan kataloglar salgın döneminde kullanılmamalıdır.
» Müşterilerden tercihen temassız olmak üzere nakit olmayan ödeme yapmaları istenmelidir.

İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et