2018 PANEL UYGULAMALARINDA KÜF VE KÖPÜK YOSUNLAŞMA SORUNUNUN ÇÖZÜMLERİ
Panel sonlarında kesilmesinden sonra genelde poliüretan köpükler görünmektedir. burada biriken toprak ve su yosunlaşmaya ardından da küflenme problemleri başlamaktadır. bu işlemlere çözüm olarak uygulamalarda aşağıdaki çözümleri sunmaktayız.
uç kısımlarda biriken yosunlar ve dere içinde biriken topraklar, çıkan otlar varsa basınçlı makine veya mekanik olarak temizlenmelidir. yüzeyde toz kalmamalıdır.
temizlik sonrası çok açıklık çürüme olan yerler var ise bu alanlara poliüretan köpük ile dolgu yapılıp kesici bir alet yardımı ile yüzey düzeltilmedir. bazı uygulayıcı bayilerimiz epoksi tamir harçları ile bu alanları güçlendirme yaptıklarını takip etmekteyiz.
küf olan bu alanlara astar kat olarak molümer pl03 uygulanmaktadır. ince bir film tabakası olacağından bu alanlarda dolgulu bir çimento katkılı ürün tercih edilecekse molümer pl02 ile bu alan ince bir dolgulu şekilde sürülmelidir.
yüzey kurumasından sonra yüzeye molümer pl05n sürülüp ardından uygun genişlikte molümer geo pah bandı ile potluk vermeden yapıştırılmalıdır. panel dere içine sarkacak olan molümer geo pah bandı eğer dere içinde pay var ise panel altına yapıştırılmalıdır. yoksa dere ile birleşimi sağlanmalıdır.
yüzey kuruduktan sonra tüm yüzeye kat kat molümer pl05n sürülecektir.molümer geo pah bandı yüzeyde görünmeyecek şekilde katlar arası kuruma süresi dikkate alınarak uygulama yapılmalıdır. geo pah bantlarında potluk verilmesi durumunda çatının üst kısmından gelen su o bantın altına girmesi risk olacaktır en çok bu konuya dikkat edilmelidir.
çok yoğun dolu yağışlarında yağmurla birlikte dereye biriken dolu donabilmekte veya yağmurlarda bu derelerin düzenli temizlenmemesinden ötürü su taşmaları olabileceğinden ötürü dere ile panel birleşim yerlerinden geriye su dönerek yapının iç bölgelerine su taşmaları yaşanabilecektir. bu tarz uygulamalara çözüm olarak komple dere ile panel üstüne kadar eksiz bir yalıtım yapabilirsiniz..
kış aylarında bu uygulamalarda çatılarda sıcak-soğuk farkından yoğuşmalara metal yüzeyinde yoğuşmalara neden olacaktır. uygulama yapılırken güneş doğduktan öğle saatlerinde uygulamalara başlayıp, akşam güneş batışını beklemeden uygulamayı sonlandırılması tercihimizdir. havanın soğuk olması yüzeyde ince bir kırağı (ince kar) birikmesine neden olur, sabah olunca da bu erimeye başlayınca yapılan uygulama kurumadığı için akmalara neden olacaktır. ani müdahale olacak bu tarz küçük durumlarda saç kurutma gibi sıcak fan üflemesi yardımı ile kuruma hızlandırılabilinir. ancak unutulmamalıdır ki su bazlı sistemlerde malzeme içindeki su buharı atıldığında kimyasal kuruma gerçekleşmektedir. bu da bazen 28 günlere kadar uzayabilecektir.
detaylı çözümler ve iş ortaklıklarımızda olan bayilerimize her daim bu konularda destek olan firmamız geleceğe bilgi ve deneyimi ile destek olmaktadır.